Новини и събития

Проведе се IV Международна конференция „Медии и комуникации на 21. век“

13.11.2018 г. 16:02:29

За четвърта поред година катедра „Журналистика и връзки с обществеността“ към Филологическия факултет на ВТУ  бе организатор на международната конференция „Медии и комуникации на 21 век“ . Темата „Журналистика и ПР – модели на взаимодействие“ провокира интереса, както на утвърдени преподаватели, така и на млади учени, докторанти и студенти. Форумът се проведе на 8 и 9 ноември и събра учени от няколко български университета.

Конференцията бе открита от проф. Илиана Павлова, ръководител на катедра „Журналистика и връзки с обществеността“. Тя представи и първия брой на списанието „Медии и комуникации на 21 век“, в което се публикуват научните статии от конференциите. До броени дни се очаква да излезе и втория брой на списанието.

Приветствие към участниците отправи и проф. Ценка Иванова, декан на Филологическия факултет на ВТУ. Гост на откриването бе и доц. Георги Калагларски, член на УС на Съюза на българските журналисти.

Форумът даде възможност за сблъсък на различен тип виждания за взаимоотношенията между журналистика и ПР: от сътрудничество, през конкуренция, доминация или хегемония. Влиянието на технологиите и дигиталната среда, спецификата на социалните медии и социалните мрежи, както и въпроси, свързани с езика и стилистиката в блоговете оформиха останалите посоки на научен коментар. Научните статии, представящи изследванията, тезите и заключенията на отделните автори по темата ще бъдат публикувани в списанието „Медии и комуникации на 21. век“.


Откриване на студентска фотоизложба

17.5.2018 г. 14:00:30

Деканът на Филологическия факултет проф. д-р Ценка Иванова откри представителната годишна изложба на студенти от специалност „Журналистика“. Фотографиите са част от обучението по дисциплината „Фотожурналистика“ с преподавател гл. ас. д-р Георги Игнатов.

Изображенията, подредени в Ректората на Великотърновския университет, са от различни жанрове на фотографията – фотодокументалистика и репортажна, природна, портретна и черно-бяла фотография.

В експозиция са представени студентски снимки от България, Украйна, Грузия, Хърватия, Словения, Германия, Австрия, Румъния и САЩ.


Студентка от ВТУ - носител на Специалната награда на БДВО

26.4.2018 г. 15:50:01

Миглена Романова е носител на Специалната награда на Българското дружество за връзки с обществеността за 2018 година.

Миглена е студентка в 1. курс "Връзки с обществеността" във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, а наградата й се присъжда за познание и умело използване на фактите и понятията в сферата на комуникациите.

Второто издание на конкурса на БДВО събра общо 11 претендента от четири университета в страната с комуникационни специалности и дисциплини – СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС, Нов български университет и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

 


 1