Новини и събития

Резултати от фотоконкурс „Америка през моите очи 2022“

6.2.2023 г. 15:23:39

Приключи 10тият студентски конкурс по фотография „Америка през моите очи 2022“, организиран от Американския център „Мартин Лутър Кинг“ към катедра „Англицистика и американистика“ на Филологическия факултет.

Юбилейното издание приключва с 20 участници и 190 получени фотографии. Радваме се, че и тази година конкурсът привлече вниманието на студенти от университети в страната и чужбина.

Конкурсното жури класира на челни позиции четиринадесет творби в трите категории – „Хората“, „Градът“ и „Природата“.

Всички участници ще получат сертификат за участие и грамота за отличеното място, подписани от господин Джефри Уайншенкър, настоящ съветник по обществените въпроси към Посолството на САЩ в България.

Подготвили сме много материални награди, съобразени с юбилейния характер на изданието, благодарение на любезното съдействие на Посолството на САЩ.

Фотографиите на отличените ще бъдат включени в изложба, която стартира във Великотърновския университет и ще бъде официално открита от специални гости от Американското посолство. След това ще гостува на библиотеки и културни центрове в по-големите градове в България, включително София, Варна, Бургас, Пловдив и др.

Благодарим на всички участници. Пожелаваме им много бъдещи отличия от участия в национални и международни конкурси, свързани с изкуство.

От организаторите


Фотоконкурс „Америка през моите очи“ 2022

17.4.2022 г. 0:55:37

Американският център „Мартин Лутър Кинг“ към катедра „Англицистика и американистика“ на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ обявява началото на юбилейното издание на националния студентски фотоконкурс „Америка през моите очи 2022“. Конкурсът е за всички настоящи студенти от висши учебни заведения в България, които са посетили САЩ през последните 2-3 години, както и за студентите, които в момента пребивават в САЩ по линията Work and Travel.

Желаещите могат да изпратят авторски снимки с високо качество, придружени с кратко описание (заглавие на снимката, имена на студента, висше учебно заведение, специалност и курс) на електронен адрес american@ts.uni-vt.bg. Не се приемат фотографии, които вече са били изпращани в предишните издания на фотоконкурса.

Крайният срок за участие е 15 септември 2022 г.

Специално подбрано жури от видни експерти по изобразително изкуство и дигитална фотография ще определи победителите в трите категории: „Хората”, „Градът” и „Природата”.

По случай юбилея на фотоконкурса, за победителите тази година са предвидени специални предметни награди, осигурени от Посолството на САЩ.

Финалът ще бъде поставен през есента с изложба на най-добрите фотографии. Тя ще бъде подредена във фоайето на зала „Европа“ на Великотърновския университет, след което ще гостува на културни центрове в Бургас, Варна и София.


Фотоконкурс „Америка през моите очи“ 2021

17.6.2021 г. 18:36:53

Приключи деветият конкурс по фотография „Америка през моите очи 2021“, организиран от Американския център „Мартин Лутър Кинг“ към катедра „Англицистика и американистика“ на Филологическия факултет.

Тазгодишното издание приключва с 23 участници и 144 получени фотографии. Организаторите са щастливи, че и тази година в конкурса се включиха студенти както от Великотърновския, така и от други университети в страната.

Конкурсното жури  класира на челни позиции единадесет творби в трите категории – „Хората“, „Градът“ и „Природата“.

Всички участници ще получат сертификат за участие и грамота за отличеното място, подписани от господин Брент ЛъРоса, аташе по културните и образователни въпроси към Посолството на САЩ в България, както и много материални награди, също сигурени от Посолството.

Фотографиите на отличените ще бъдат включени в изложба, която ще стартира във Великотърновския университет, след което ще гостува в по-големите градове в България, включително София, Варна, Пловдив и др.

Благодарим на всички уастници и им пожелаваме лятно настроение и много успешни изяви в областта на науката и изкуството.

От организаторите


 1