Новини и събития

Скръбна вест

17.7.2024 г. 16:55:23

С прискърбие съобщаваме, че днес ни напусна проф. д-р Дан Замфиреску,  изтъкнат румънски учен старобългарист.


Дан Замфиреску е удостоен със званието „Доктор хонорис кауза“ на Великотърновския университет с решение на АС от 29.09.2014 г.  - за особено големия му принос в защита изключителната роля на Търновската книжовна школа за развитието на духовната култура в Югоизточна Европа през ХІV–ХVІІІ век.


Ректорът на ВТУ взе участие в церемония по официално отличаване на студентите – носители на тазгодишната стипендия на Посланика на КНР в България

15.7.2024 г. 8:23:54

На 12 юли ректорът на Великотърновския университет проф. Димитър Димитров, зам.-ректорът по международно и вътрешно сътрудничество доц. Анна Иванова и деканът на Филологическия факултет доц. Полина Цончева взеха участие в официална церемония по връчване на отличията на тазгодишните стипендианти, удостоени с учредената на името на Посланика на КНР стипендия.

Домакин на събитието беше Посолството на КНР в България. Седем са отличените студенти от Великотърновския университет: Кристиана Донева – победител в националния кръг на международното състезание Китайски езиков мост 2024 г., Бетиже Османова – трето място в света на Международното състезание Китайски езиков мост 2023 г., Соня Стоянова, Иван Рибарски, Мартин Найденов, Таня Станкова и Йоанна Йорданова, всички с постижения в обучението по китайски език.

Студентите представиха Университета с две изпълнения „Танц със сабя“ и впечатляващо изпълнение на съвременен китайски рап. В специално подготвен за повода видео клип студентите изказаха благодарността си към Посолството на КНР в лицето на Н.Пр. Дай Цинли за подкрепата, която ежегодно получават.


Председателят на Навойския клон на Узбекистанската академия на науките посети Великотърновския университет

11.7.2024 г. 9:53:46

Председателят_на_Навойския_клон_на_Узбекистанската_академия_на_науките_посети_ВТУ.pdf

 1        
  ЮЛИ
Факултет по изобразително изкуство и Община Велико Търново
ЮЛИ 2024
  СЕП
Факултет по изобразително изкуство, ТД „Трапезица“, Община Велико Търново
СЕП 2024